Docenten

De VanTol & Breet – Academie maakt gebruik van het talent en de ervaring van vakmensen die aan de top staan van hun vakgebieden.

_____________________________________________________________________________________________________

Robean Visschers MNGG | Design & Craft. 

Meestergoudsmid bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden Robean Visschers is afgestudeerd als Goud- en Zilversmid op de Vakschool in Schoonhoven. Na een laatste jaar in Florence bij Alchimia te hebben gestudeerd is hij in de praktijk werkzaam geweest bij respectabele juweliers, zoals Eigenmann in Den Haag.

Robean heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld en is daar erg succesvol mee. Deelname aan exposities in New York, Chicago, Tokio, Tel Aviv, Barcelona en in het CODA in Apeldoorn en de Tefaf in Maastricht hebben van hem een van de meest succesvolle goudsmid – ontwerpers in Nederland gemaakt. Hij is regelmatig terug in Florence als “visiting professor”.

Klik hier voor zijn cv.

Beverley Breet MNGG  FIPG | Ontwerpen en Tekenen. 

Beverley is haar carriere als juwelen ontwerpster begonnen bij de legendarische Zuid-Afrikaanse top juwelier Katz & Lourie. Daar is haar talent voor ontwerpen ontdekt en verder ontwikkeld. Na haar komst naar Nederland is zij zich nog meer gaan toeleggen op het ontwerpen van speciale opdrachten en projecten. Beverley is Fellow of the Institute of Professional Goldsmiths en is mede eigenaar bij VanTol & Breet. Beverley, naast haar vrije werk, werkt vaak samen met de opdrachtgever en begeleidt ze het maakproces.

 

René van Tol MNGG FIPG | Professioneel Goudsmeden en Bedrijfskunde.

René is mede eigenaar van VanTol & Breet. Na in totaal meer dan 40 leerlingen en stagiaires te hebben opgeleid tot goudsmid is hij in 2016 gekozen tot MBO Praktijkopleider van het Jaar 2016. René is Fellow of the Institute of Professional Goldsmiths’in Londen en Meestergoudsmid bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden.

 

Klik hier voor zijn cv.

Joost Vlemmix MNGG FGA | Juwelenmonteur.

Joost Vlemmix is Meestergoudsmid bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden en geeft de FGA cursus in Nederland. Zijn jarenlange ervaring komt hem goed van pas bij het maken van belangrijke juwelen en sieraden. Joost is één van de weinige Nederlanders die dit specialisme van het goudsmeden nog tot een hoog niveau kan uitvoeren.

Klik hier voor zijn CV.

Renée Schouwenaar | Starting Up

Renée werkt al jarenlang als zelfstandig goudsmid en heeft verschillende modules doorlopen op de VanTol & Breet-Academie. Renée zorgt o.a. voor de juiste houding aan de werkbank en het juiste gebruik van het gereedschap. Een belangrijke bijdrage aan je verdere ontwikkeling als goudsmid.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Naast de kort beroeps opleidingen geeft de VanTol & Breet – Academie regelmatig verschillende workshops met de onderstaande experts.

Stephen Goldsmith FIPG MNGG | Polijstworkshops. 

Meesterpolijster Stephen Goldsmith FIPG MNGG is Fellow of the Institute of Professional Goldsmiths’ in Londen en Meester bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Hij geeft les aan de Birmingham Universiteit, the Goldsmiths Centre, Londen, Irish Crafts Council in Kilkenny en the School of Jewellery in Dublin, Ierland. Hij werkt free-lance voor top-juwelier Theo Fennell en Asprey & Garrard – the Crown Jewellers in Londen.
Stephen heeft in het verleden al regelmatig polijst-workshops gegeven voor de VanTol & Breet – Academie.

Carl Paping | Parel workshops.

Carl Paping was 34 jaar Sales Director voor het Duitse Parelhuis Schoeffel in Nederland. Met zijn jarenlange ervaring is Carl een grote aanwinst voor het team van de VanTol & Breet – Academie. Hij geeft op geregelde tijden een parelworkshop voor de cursisten maar kan ook worden geboekt voor een lezing over parels.