Professioneel Goudsmeden 1.0

Module 2 – Professioneel Goudsmeden.

Deze module wordt gegeven door René van Tol MNGG

Inschrijven voor deze module kan vanaf 1 juli 2023

  • Duur                                    : 15 hele lesdagen op zaterdag.
  • Start op                               : de volgende module begint 2 september 2023
  • Tijd                                      : 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Kosten                                 : € 1.475, =

Deze module betreft verbreding en verdieping en brengt je naar een hoger en professioneel acceptabel niveau. Na afloop ben je in staat om zelfstandig betere sieraden te maken die met de juiste inspanning goed te verkopen zijn.

Traditionele Goudsmidstechnieken.

  • Verdieping en verbreding van technieken van het traditionele goudsmeden.
  • Het maken van veel verschillende soorten zettingen op een praktische manier zo dat het zetten van stenen makkelijker en veiliger wordt.
  • Eén dag tijdens de Module wordt besteedt aan het tekenen en ontwerpen van sieraden.
  • De focus ligt op het maken en verschillende technieken. Stenen worden niet gezet en er wordt niets afgewerkt of gepolijst.

Bij iedere les wordt voor aanvang de vooruitgang of de problemen besproken.

Deelnemers aan deze module moeten de mogelijkheid hebben om thuis of op een alternatieve plek te oefenen. De meeste cursisten zullen een extra 2 dagen per week nodig hebben om hun aangeleerde vaardigheden te oefenen. Veel wordt geleerd tijdens de module, maar het succes zit in je inspanning om het geleerde zo vaak mogelijk te herhalen. Vakmanschap is de accumulatie van repeterende bewegingen.

Deze module besteedt veel aandacht aan het met de hand maken van allerlei voorkomende zettingen en aan verschillende methodes om sieraden met de hand te maken. Nadat je het maken van zettingen hebt geleerd volgt het met de hand maken van allerlei schenen. Zettingen en schenen die bij elkaar passen vormen een belangrijk onderdeel van het maken van sieraden. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteedt aan het maken van verschillende soorten oorbellen, hangers, colliers en al het andere dat erbij hoort. Studenten staat het ook vrij om met eigen ontwerpen te komen, mits het in de Module past.

Deze Module tilt je naar een hoger technisch niveau van vakmanschap en als je je certificaat van deelname hebt ontvangen ben je een eind onderweg om als professioneel goudsmid aan de slag te gaan. Dit certificaat geeft toegang tot module 3-1 Juwelenmonteur en module 3-2 Designer-Maker.

Om toegelaten te worden tot deze module heb je een al een redelijk niveau van vakmanschap. Dat betekent een volledige dagopleiding op de Vakschool of een cursus goudsmeden op redelijk niveau of met goed gevolg module 1 Start-Ups hebben doorlopen.

Download het Inschrijfformulier en de Algemene Voorwaarden hier.

_____________________________________________________________________________________________________